måndag 23 november 2015

Kycklinglever med Bacon och Kantareller - Recept

Kycklinglever med Bacon och Kantareller
Min variant

Ingredienser 4 port
500 g          kycklinglever, strimlad
100 g          bacon, finstrimlad
1 st             gul lök, grovhackad
2 st             vitlöksklyftor,  finhackade
100 g          färska gula kantareller, skurna
2-3 msk      smör att steka i
1 msk         dijonsenap
1,5-2 dl       grädde
1 tsk           muschroom soy
2 tsk           dragon
                  salt och svartpeppar





Gör så här:

Blanda grädde, dijonsenap soja och dragon - ställ åt sidan (såsen)
Fräs bacon, svampen och löksorterna var för sig. Ta upp.
Stek levern 3–4 minuter på hög värme
Tillsätt bacon, svamp, lök och såsen
Låt sjuda ca 4-5 min under omrörning

Viktigt att det är genomstekt men inte överkokt

Smaka av med salt och svartpeppar
Ta bort från plattan och låt ragun sätta sig innan servering.


Rör om - Servera

Idag valde jag gräddigt krämigt potatismos
&
Svartvinbärsgelé