Sveriges Nationaldag
Så jag öppnar
Och bjuder över några vänner
Ni får nöja er med bilder och recept
1 tsk salt
1 tsk grovmalen
svartpeppar
3-4 ägg
4-5 dl pankomjöl/krossad corn falkes
3-4 msk smör
till stekning
3 msk rapsolja
till stekning
Tänk dig köttet i fyra bitar - men du ska skära 8 ggr, det
första skäret ska inte gå helt igenom, spara ca 1 cm , nästa skär ska gå rakt
igenom.
Nu har du den första schnizeln, upprepa till du har 4 st .
Vik ut köttet och lägg det mellan 2 ark plasfolie och banka
ut köttskivorna till ca 0,3 - 0,5
cm tjocklek. Köttbankare eller undersidan på en kastrull
går bra att banka med.
Krydda insidan av köttbitarna
Lägg dijonsenap-ost-korv-ost-dijonsenap på halva köttbiten och vik ihop.
Häll ut mjölet på en stor tallrik, och blanda ned svarpeppar och salt.
Knäck äggen i en djup
tallrik och vispa ihop dem lätt.
Häll sedan ut pankoCorn flakesströbrödet på en till stor
tallrik. Vänd köttskivorna ordentligt i först i vetemjöl, därefter i ägg även
där ordentligt och till sist i pankoströbrödet. Låt gärna schnitzlarna ligga en
stund innan stekningen som görs strax före servering.
Hetta upp
smör och olja i en stekpanna och stek schnitzeln 3-4 min på varje sida på
medelvärme, ströbrödet bränns lätt om man steker på för hög värme.
Kör klart i 175 graders ugn till innertemp 72 grader
Trattkantarellsås en annan variant
vatten
2 msk muschroom soy
1 msk dijonsenap
3 msk lingonsylt
salt
och vitpeppar (baskrydda)
maizena
Klipp ned torkade trattkantareller
till ca 1 dl
Sätt kantarellerna i ett glas eller
en mugg. täck med vatten ca 1
cm över kantarellerna - lät svälla minst 1 tim
Häll svampen och vattnet i
såspanna, koka upp
Vispa ned dijonsenap, créme
fraische och muschroom soy
Koka upp, smaka av med salt och
vitpeppar
Red försiktigt med maizena