söndag 7 juni 2015

Fylld Karréschnizel, Potatislåda, Kantarellsås Recept x 3

Sveriges Nationaldag
Så jag öppnar


Och bjuder över några vänner

Ni får nöja er med bilder och recept




Fylld Karréschnizel
600 g            karré i bit
8 st                skivor lagrad ost
8 st                skivor enrisrökt cognacsmedwurst
2,5 dl            vetemjöl
1 tsk              salt
1 tsk              grovmalen svartpeppar
3-4                ägg
4-5 dl            pankomjöl/krossad corn falkes
3-4 msk        smör till stekning
3 msk           rapsolja till stekning



Tänk dig köttet i fyra bitar - men du ska skära 8 ggr, det första skäret ska inte gå helt igenom, spara ca 1 cm, nästa skär ska gå rakt igenom.
Nu har du den första schnizeln, upprepa till du har 4 st.


Vik ut köttet och lägg det mellan 2 ark plasfolie och banka ut köttskivorna till ca 0,3 - 0,5 cm tjocklek. Köttbankare eller undersidan på en kastrull går bra att banka med.

Krydda insidan av köttbitarna
Lägg dijonsenap-ost-korv-ost-dijonsenap på halva köttbiten och vik ihop.
Häll ut mjölet på en stor tallrik, och blanda ned svarpeppar och salt. 
Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop dem lätt.
Häll sedan ut pankoCorn flakesströbrödet på en till stor tallrik. Vänd köttskivorna ordentligt i först i vetemjöl, därefter i ägg även där ordentligt och till sist i pankoströbrödet. Låt gärna schnitzlarna ligga en stund innan stekningen som görs strax före servering.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek schnitzeln 3-4 min på varje sida på medelvärme, ströbrödet bränns lätt om man steker på för hög värme. 
Kör klart i 175 graders ugn till innertemp 72 grader


Trattkantarellsås en annan variant
1 dl            torkade trattkantareller, nedklippta
                  vatten
3 dl            grädde
2 msk        muschroom soy
1 msk        dijonsenap
3 msk        lingonsylt
                  salt och vitpeppar (baskrydda)
                  maizena

Klipp ned torkade trattkantareller till ca 1 dl
Sätt kantarellerna i ett glas eller en mugg. täck med vatten ca 1 cm över kantarellerna - lät svälla minst 1 tim

Häll svampen och vattnet i såspanna, koka upp
Vispa ned dijonsenap, créme fraische och muschroom soy
Koka upp, smaka av med salt och vitpeppar
Red försiktigt med maizena