söndag 4 januari 2015

Salsa & Vitlöksgryta - Recept


Till detta behöver du kött - Du kan välja vad du vill
Jag hade 250 gr lågvörmestekt högrev i grova skivor i frysen
Men till receptet valde jag lövbiff.


 10 gr       karl-johansvamp, torkad, blötlagd i 2,5 dl vatten
300 gr     lövbiff, strimlad i stora bitar
230 gr     rödlök (2 st) grovstrimlad
175 gr     röd paprika (1 stor) i grovstrimlad
12 gr       vitlöksklyftor, (3 st) rivna
2 tsk       chilipulver (ös på det du vill)
0,5 dl      kalvfond, konc
225 gr     salsasås medium, (1 burk)
1,5 dl       chilisause
1 tsk        tabasco (ett par rejäla stänk)
               salt och svertpeppar


Blötlägg svampen
Fräs på kött och lök till dess köttet fått färg
Tillsätt paprikan, riv ned vitlöken och tillsätt chilipulvret
Fräs ett par minuter till
Tillsätt resten förutom salt och svartpeppar
Låt sjuda 10 min
Red om det behövs med maizena

Smaka av med salt och svartpeppar (jag gjorde det inte)


Däremot så skulle det inte skada med en chilifrukt för hetta