söndag 18 januari 2015

Revben med asiatisk touch - Recept




Marinad
2 msk Oyster sause
2 msk Chili sause, Heinz
3 msk Sweet chili
2 msk kalvfond
2 msk Mushroom soy
1 msk Rödvinsvinäger
1 msk Fish sause
1 msk Salt
2 msk Ingefära, torkad

Marinera över natten

Tillsätt 2 dl vatten

Kör 6 timmar i pottan (går att köra i stekgryta på låg värme, men måste då passas)


Glace
1 dl Sweet chili
1 msk Teriaki sause
2 msk Honung
2 msk Chili sause, Heinz
2 tsk Ingefära pulver
2 tsk Coleman senapspulver
2 tsk svertpeppar, grovmalen
1 stänk Tabasco
Glacera köttet och kör 15 min i ugnen på 200 gr varmluftsugn
Man ska inte skryta
Men detta blev dom godaste revben jag någonsin gjort