söndag 8 september 2013

Recept: Tomat och Currykyckling

Jag hade tänkt göra detta i crock-potten
eftersom det är lättare att hålla en bra temperatur över tid.
Men nu har inte alla en sådan och därför gör jag så här...

 
 
2 msk rapsolja
1 msk curry
3 grovhackade vitlöksklyftor
2 tsk tomatpuré
Fräses i het stekgryta
 
Tillsätt
2 burkar hela skalade tomater
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk dragon
Låt koka ihop några minuter





Lägg kycklingen i grytan - fyll och ös den med tomatsåsen
 
Lock på - in i ugnen på ca 100 grader i 1½ timme
Ta av lock och höj ugnen till 150 grader i ca 30 min
 
Lyft upp kycklingen ur grytan och låt den svalna lite innan du skär upp den

 
 Och serverar den med en god couscoussallad eller kokt ris
samt tomatsåsen som pippin gonat 2 timmar i
 
 
 
I Crock-Potten hade jag lagt alla inredienser direkt i pottan
Fyllt upp pippin - lock på
Kört 3 timmar på hög effekt
Klart att äta