söndag 15 september 2013

Recept: Mustig Skånsk Kalops

 
Jag gillar min Kalops mustig och långkokt

Detta behövs:

1 klick smör
1 skvätt rapsolja
2 gula lökar grovhackade
1 kg fransyska eller högrev i grova bitar
1,5 msk kryddpeppar (minst),  mortlad
3 köttbuljongtärningar
3-4 lagerblad
1 lit vatten
2 st morötter, skivade
Maizena till redning
Salt o peppar

 
 
lök, smör och olja i pannan på full värme
tillsätt köttet och kryddpepparn - bryn runtom
tillsätt lagerblad, buljongtärningar och vattnet
lock på - sjud i 2 timmar
efter 2 timmar tillsätt de skivade morötterna
sjud 30-40 min till
Smaka av med salt och vitpeppar 
 
Så här långt är det bra diabetesmat
 
Men mitt val av tillbehör är inte optimalt
 Dagens middag:
 
 Skånsk mustig Kalops
Stekt potatis
Snittgurka (innehåller socker)