fredag 13 september 2013

Recept - Spenattorsk med kokt potatis och fisksky

Totalt behöver du till 1 person:
0,5 dl olivolja
1 dl strimlad purjo (Gärna den gröna delen)
250 g torsk - eller kanske laxfileér i bit - det ska vara enkelt
1 st fiskbuljongtärning, smulad
2 tsk torkad dill
1 msk dragonvinäger (jag har alltid en flaska vitvinsvinäger med dragon i kylen till min bea)
1 näve babyspenat



 
Ta en msk olivolja i botten på en ugnssäker form
Lägg på den strimlade purjon och sedan fisken
Blanda buljongtärning, torkad dill, dragonvinäger och resten av olivoljan väl
Häll över fisken
Kör i ugn ca 10 min på 225 graders värme (200 varder i varmluftsugn)
Ta ut formen och lägg på spenaten
Kör ytterligare 5 minuter i ugnen
 
Servera med kokt potatis + skyn från stekningen samt purjon och spenaten
 
Dagens Middag:

Spenattorsk med kokt potatis och fisksky
 
Imorgon blir det kött