söndag 27 januari 2013

Cajun fläsklägg med het bönsallad - lite nyttigare


Söndagmiddag - jag älskar fläsklägg - men det är väl inte det magraste man kan äta.
Men det kan ju bli lite nyttigare om man gör så här...


Imorse


 

 

Cajun Fläsklägg
 
I botten av pottan:
500 g Passerade tomater
2 msk chilisås
1 rödlök grovskivad
5 vitlöksklyftor hackade
Cajun BBq krydda, mortlad (var lite försiktig med denna)
Kryddpeppar, mortlad
Lagerblad
Timjan
 
Dela fläskläggen och lägg den i pottan - ös med tomatblandningen
400 g hela skalade tomater - hälles över fläskläggen
 
Så här långt förberedde jag igår - ställde in grytan i kylen så det skulle marineras.
 
Klev upp i morse saltade och satte pottan på hög värme 1 timme
Minskade värmen till låg och körde ytterligare 7 tim.
 
 
Efter 8 timmar
 
 
 
 
Förberedde oxå
Chili Hot Beans
 
1 burk smörbönor (Stora vita)
1 burk majs
Rödlök finhackad
Purjolök finhackad
Röd chili hackad
Paprika, hackad
Chili BBq krydda
Olivolja
 
Den ser inte så het ut men... det var skönt att ha en sked cremé fraische när jag hade provsmakat igår.
 
 
Dagens nästan nyttiga men heta middag 
 
Cajunfläsklägg med tomatsås & Hot Chili Beans
Serverat på grönsaksbädd med en klick lätt cremé fraishe för att dämpa hettan