Detta behöver du:
Marinad - blanda:
1½ msk salvia, torkad
½ tsk salt
1 msk ingefära, torkad
½ dl
sweetchili
2 msk mrs
chengs muschroom soy
Glace - blanda:
2 del honung
2 del mörk sirap
1 del chilisause
Gör så här:
Låt köttet marinera i minst 4 timmar (jag marinerade i 1 dygn)
Kör på ca 75 graders ugn till 65 graders innertemp (kappan
nedåt)
Ta ur ugnen - höj ugnsvärmen till ca 225 grader
Pensla rejält med glace på köttet
Kör in köttet i ugn och kör till 71-72 graders innertemp
Köttet blir fastare om man låter det vila 30 min på
skärbrädan innan man skär det
Inför servering - skär ½ cm tjocka skivor
Salta lätt på båda sidor
Har du låtit det vila så kan du snabbfräsa på det i smör och
olja i het panna på var sida innan servering - smaksak
Lågvärmestekt och
glacerat sidfläsk
Zeinas krämiga gurksallad
Stekt potatis
Zeinas krämiga gurksallad, recept --->>> HÄR