måndag 2 april 2018

Lågvärmestekt och glacerat sidfläsk - Recept




Detta behöver du:
1000 g rimmat sidfläsk - ungefär

Marinad - blanda:
1½ msk salvia, torkad
½ tsk salt
2 dl äppeldryck, konc
1 msk ingefära, torkad
½ dl sweetchili
2 msk mrs chengs muschroom soy

Glace - blanda:
2 del honung
2 del mörk sirap
1 del chilisause


Gör så här:
Låt köttet marinera i minst 4 timmar (jag marinerade i 1 dygn)

Kör på ca 75 graders ugn till 65 graders innertemp (kappan nedåt)
Ta ur ugnen - höj ugnsvärmen till ca 225 grader
Pensla rejält med glace på köttet
Kör in köttet i ugn och kör till 71-72 graders innertemp

Köttet blir fastare om man låter det vila 30 min på skärbrädan innan man skär det


Inför servering - skär ½ cm tjocka skivor
Salta lätt på båda sidor

Har du låtit det vila så kan du snabbfräsa på det i smör och olja i het panna på var sida innan servering - smaksak

Lågvärmestekt och glacerat sidfläsk
Zeinas krämiga gurksallad
Stekt potatis


 
Zeinas krämiga gurksallad, recept --->>> HÄR