onsdag 11 april 2018

Hel kyckling i min Crock-Pot - Recept






Detta behövs:
1 st hel kyckling

Blanda
2 msk sweet chili sause
1 msk mrs chengs muschroom soy
1 tsk sambal oelek
2 msk kycklingfond
1 msk rapsolja
1 msk kycklingkrydda
1 msk ingefära
2 tsk baskrydda

1 dl vatten till botten av grytan

Gör så här:
Häll ca hälften av blandningen i kycklingen (tratt underlättar)
och pensla kycklingen med resten
Jag har ett galler i botten av min potta som jag lägger kycklingen på
Har du inte det så lägg några morötter i botten som kycklingen kan ligga på
Häll 1 dl vatten i botten på pottan

Kör kycklingen i 4 tim på låg effekt

Efter 4 timmar i slökokaren
Nu dags för glace

Glace:
1 msk sweet chili
1 msk chilisauce
1 tsk sambal olaek
1 tsk ingefärapulver

Pensla glace på kycklingen
Kör ca 8 min i 225 graders ugn

Klart


Tips:
Sila av skyn.
Nu har du buljong som du kan frysa i lämpliga små burkar eller i isformar.
Eller göra en sås till kycklingen du nyss tillagat.