fredag 6 maj 2016

Mandelpotatispuré, Stuvad Broccoli, Isterband - Recept


Vardagsmat med lite guldkant


Mandelpotatispuré
Ingredienser 2 port
4-500 g mandelpotatis
1 krm curry
25 g smör
1 dl grädde
baskrydda

Gör så här - Mandelpotatispuré
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Häll vattnet av potatisen och låt den ånga av.
Koka under tiden upp grädden med smöret
Mosa potatisen med hjälp av en ballongvisp.
Blanda ner smör och grädde. Vispa till ett slätt mos.
Tillsätt lite mera smör om det blir för tjockt

Smaka av med baskrydda
Klart


Stuvad Broccoli
Ingredienser 1-2 port
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1-1,½ dl mjölk
1-1½ dl små broccolibuketter
1 krm knorr grönsakkrydda
Baskrydda

Gör så här - Stuvad Broccoli
Hetta upp smöret i en såspanna
Minska värmen till hälften
Vispa ned mjölet till slätt,
Tillsätt grönsakskryddan
Tillsätt mjölken i omgångar under vispning
Det ska vara tjockare än en sås, men inte klister
Tillsätt broccolibukettern
Låt sjuda 5 min - rör om då och då
Smaka av med baskrydda
Klart


Dagens Middag
Isterband 
Mandelpotatispuré
Stuvad Broccoli