fredag 12 december 2014

Recept - Porc Effiloché - Crock Pot



Porc Effiloché - Fransk Pulled Pork i Pottan

1 msk      Olja i botten av pottan
1,7 kg      Karré
2 lit          Vatten
1 st          Vitlök, hel (ta bara av det yttre tunna skalet)
1 msk      Kryddpeppar, hel
2 msk      Rosmarin
2 msk      Worcestershiresås
3 msk      Dijonsenap
3 st          Köttbuljongtärningar

Lägg i pottan
Kör 18 timmar låg (jag passade på att sova)

Sila av skyn
Dra isär karrén

2 dl          Grädde
1 msk      Dragon

Koka upp skyn, tillsätt grädde och dragon - sjud 5 min
Red av till lite lätt simmig konsistens
Vänd ned köttet - snabbt uppkok - sjud 2 minuter
Låt vila ett par minuter

Jag serverade med gräddstuvad dragonpotatis


Måste tillägga att det blev för mycket.
Den gräddstuvade pulled porken borde ha serverats med kokt potatis eller ris