lördag 16 augusti 2014

Gräddsås med Lakrits & Salvia till 25 timmars Älg

Knöt upp och marinerade älgsteken
 Marinaden:
2 tsk Lakritspulver, 2 tsk Grovmalen Svartpeppar
2 tsk Salvia, 2 tsk salt
0,5 dl flytande margarin (eller olja)

In med steken i 53 gradig ugn - med lite vatten i botten
Kör Steken i 18 - 24 timmar - Fyll på lite vatten ibland
Öka ugnen till 200 grader kör till innertemp 58 grader
Blanda skyn som är kvar med 4 - 5 dl grädde och 1 tsk lakritspulver
Koka upp och låt sjuda ca 15 min
Smaka av med muschroomsoy och lakritssirap
ev red med maizena
 


DAGENS MIDDAG:

25 timmars Älgstek
Polentabiff med Rödlök, Paprika och Kapris
Gräddsås med Lakrits och Salvia
Baconlindad Sparris
Baconros
Svartvinbärsgelé
Spenatmix



Jag och min gäst är rejält mätta i våra magar
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ha en fortsatt trevlig helg