Igår la jag ut ett inlägg med Rosépepparsås.
Och tänkte bjuda på receptet.
Det kommer från bloggen Mat Är Kärlek som jag följer
2 st schalottenlökar
1 msk rödvinsvinäger
1 st vitlök (solo)
25 st Rosepepparkorn
1 msk rödvinsvinäger
1 st vitlök (solo)
25 st Rosepepparkorn
2,5 dl vatten
2 dl grädde
2 msk Kycklingfond, konc
Smör
Salt & svartpeppar
Maizena
2 msk Kycklingfond, konc
Smör
Salt & svartpeppar
Maizena
Finhacka lök & halva
vitlöken.
Mortla sönder ca 25 rosépepparkorn.
Svetta pepparn & löken i
smör.
Slå på vinäger & låt fräsa
ur ordentligt.
Slå på 2,5 dl vatten, salt,
peppar & kycklingfond.
Låt koka upp & småputtra i
ca 15 minuter.
Slå på grädde & smaka av
med mer rosépeppar.
Låt såsen puttra i ytterligare
20-25 minuter.
Red eventuellt av med lite
maizena.