En
variant på Teriyaki & Yakiniku - Med en twist av kocken
Ingredienser
4 pers
1
msk rapsolja
1
msk ingefära, färsk riven
0,5
dl purjolök, fint skuren
1 st röd paprika, strimlad
1
st rödlök, strimlad
2
msk sesamfrö
2
st vitlök, klyfta, riven
600
g högrev, frusen
100
g champinjoner, skivade
1 msk teriyaki sause
1 msk fish sause
3
msk mirin
1,5
dl soja, japansk
Tillbehör: Ris & sallad
1.
Låt köttet halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.
2.
Blanda alla ingredienserna till såsen utom purjolök. paprika, och sesamfrö
Varva köttskivorna och svampen med såsen. Blanda ordentligt sa att såsen når
köttet överallt. Låt marinera minst 6 timmar.
3.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden
kokat in, ca 5 min. Tillsätt rödlök, paprika och purjolöken mot slutet. Strö
över lite sesamfrö och servera med ris, isbergssallad och gurka.