söndag 8 juni 2014

Recept: Kockens Biff Teryniky

En variant på Teriyaki & Yakiniku - Med en twist av kocken
   








Ingredienser 4 pers

1 msk      rapsolja
1 msk      ingefära, färsk riven
0,5 dl     purjolök, fint skuren
1 st       röd paprika, strimlad
1 st       rödlök, strimlad
2 msk      sesamfrö
2 st       vitlök, klyfta, riven
600 g      högrev, frusen
100 g      champinjoner, skivade
1 msk      teriyaki sause
1 msk      fish sause
3 msk      mirin
1,5 dl     soja, japansk

Tillbehör: Ris & sallad

1. Låt köttet halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.

2. Blanda alla ingredienserna till såsen utom purjolök. paprika, och sesamfrö Varva köttskivorna och svampen med såsen. Blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt. Låt marinera minst 6 timmar.


3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Tillsätt rödlök, paprika och purjolöken mot slutet. Strö över lite sesamfrö och servera med ris, isbergssallad och gurka.