Fick en förfrågan om ett recept häromdagen, men hittade det inte i mina gömmor så jag har fått plocka det ur mitt minne.
Bilden är dock korrekt även om jag hade lite mindre köttbullar där än i orginalreceptet.
250 g Vitt bröd, inkråmet (eller 100 g gott hemgjort ströbröd)
Grovmalen svartpeppar, salt
Mjöl (att rulla köttbullarna
i)
Börja med att blanda allt utom nötfärsen.
Blanda sedan i nötfärsen i röran, vila i kyl ca 1 timme.
Gör nu tomatsåsen:
2 burk Tomater skalade
1 dl Chilisause
1 st Gul lök -
finhackad
1 st Röd paprika -
finhackad
3 st Vitlöksklyftor
1-2 msk Oregano
2 tsk Rosmarin
2 tsk Worcestershire sauce
Svartpeppar grovmalen
Salt
ev lite vatten till spädning)
Fräs lök och vitlök i olja
Tillsätt övriga ingredienser
Låt puttra minst 15 min
Smaka av med salt och peppar - ställ åt sidan
Rulla köttbullar (ca 60 gram st)
Vänd dem sedan i mjöl och lägg dom i tomatsåsen
Sjud köttbullarna i såsen under lock i ca 20-30 min
Serveras till pasta