tisdag 24 juni 2014

Inspiration: Lågvärmestekt Högrev

Igår morse så blandade jag en marinad av
1 dl ketchup, 1 dl sweet chili, 
2 tsk vitlökspulver, 2 tsk Ingefära, 
2 tsk salt och 4 msk Dreamdust Chipotle

Den marinaden gned jag in ordentligt på en bit högrev (1,2 kg)

Den fick gå i ugnen i drygt 12 timmar - till 68 graders innertemp
Det gäller att bevaka så ugnen inte blir för varm eller kall



Jag lät köttet vila i kylen till idag - skar upp den i tunna skivor med skärmaskinen.


Samt lite andra tjocklekar - Dessa hamnade i frysen för framtida snabbmiddagar






Dagens Middag

Tunnskivad, lågvärmestekt högrev
 Stekt paprika och potatis
 På en bädd av grönsallad
 Och rosépepparsås

Dessutom så har jag kvar till lite goa mackor...