Receptet och en liten kommentar längst ner
Matomanens oxrullader
En klassisk rätt på mitt vis
Ingredienser: 4 port
700 g lövbiff (8 skivor)
1 st rödlök, skivad
2 msk dijonsenap
8 st cornichoner
140 g bacon
8 kuber fetaost
6 dl vatten
2 st kalvbuljongtärningar
2 dl rödvinssås (om du
har, annars 2 dl vatten extra till buljongen)
3 dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé eller
lingonsylt
salt och peppar
Gör så här:
Skär löken i
grova skivor
Lägg
köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök,
cornichoner och 2 kuber fetaost längst ner på köttskivan. Salta, peppra och
rulla ihop.,fäst med en tandpetare
Bryn rulladen i
en stekpanna. häll på buljongen. Brässera köttet i cirka 45 minuter eller tills
det släpper från tandpetaren . Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
Koka ner
buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé,
eventuellt lite salt och peppar. ev red
av med maizena.
Lägg tillbaka
rulladerna i såsen och sjud i 5 min
Servera med
potatis eller potatismos, svartvinbärsgelé eller lingonsylt
och kanske lite
snittgurka.
----------------------------------
Nu kan man ju klanta sig även om man är van i köket - och det gjorde jag idag - jag avslöjar inte vad jag gjorde för fel - men tipsar om att ni ska hålla koll på såsen när den kokar ner - det gjorde inte jag......