fredag 14 mars 2014

Kockens Uppdaterade 70 - tals Currykyckling

Alla foton ©Rune Edin 2014

Jag har ju lagt upp ett currykyckling a'la 70-tal recept tidigare 
 men det var lite stökigt att tillaga
Så nu har jag uppdaterat det och gjort en hel del ändringar
Så nu får ni ett helt nytt recept
 Ingredienser:

1 st kyckling eller en höna
vatten
2 tsk salt
4 st hönsbuljongtärningar
1 gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 st morot
3 lagerblad

25 g smör/margarin
1 msk curry
2 msk vetemjöl
5 dl buljong (den sparade)

1 burk coctailtomater på burk, det funkar med vanliga krossade oxå
1 st röd chili, hackad
1 st röd paprika strimlad
1 st grön paprika strimlad
1 burk kokosmjölk
3 tsk dragon
salt och svartpeppar
 Arbetsbeskrivning:
  • Grovstycka kycklingen, lägg i gryta med 2 tsk salt och täck med vatten.
  • Koka upp kycklingen, skumma av. 
  • Skala och skär morot och lök i stora bitar. Tillsätt detta, samt vitlök, buljongtärningar och lagerblad i grytan. 
  • Låt sjuda ca 1,5 - 2 tim
  • Ta upp kycklingen. Skinna av kycklingen och dela köttet i mindre bitar. 
  • Sila buljongen och skumma fettet.  SPARA BULJONGEN ska användas i såsen
  • Smält fettet i en panna, fräs curryn snabbt, tillsätt mjölet, vispa ihop
  • Tillsätt burktomaterna paprikan och chilin samt lite av buljongen - låt sjuda 5 min
  • Tillsätt sedan kokosmjölken och dragon under vispning, om det behövs kan du sätta i lite mer av buljongen
  • Lägg i kycklingstrimlorna i såsen och låt sjuda ca 5-10 minuter
  • Smaka av med salt och svartpeppar
Serveras med en god sallad och ev lite ris till


Smaklig spis