onsdag 19 mars 2014

Recept: Enkelt Bräserat Revben


Kanske detta kan bli en vardagsklassiker ???

 Brynd och kryddad  -  2 timmar senare i en ljuvlig sky

Dagens Lunch
Bräserat Revben
Ris & Stekta Grönsaker
Sweet Chili sauce och Mushroom Soy



Detta behöver du

6 hg tjocka Revben
1 Kalvbuljongtärning
1 st Vitlöksklyfta riven
1 par stänk Worecestershire sause
1 stänk Balsam vinäger
Rosmarin
Salt
Svartpeppar
Ingefära
Rapsolja och smör
vatten



Så här gjorde jag:
Fräst revbenet i olja och smör, het panna
Krydda runt om med salt, svartpeppar och ingefära
Sänk värmen
Rosmarin, buljongtärning och vitlök i fettet
Skvätta på dom blöta smaksättarna
Tillsätt ca 1 dl vatten
Sätt lock på pannan

Låt sjuda på låg värme i ca 2 timmar