Kakor har vi inga - men muff-fin ns
En fd arbetskamrat hälsade på så då öppnade jag:
Receptet finns längst ner
DAGENS MIDDAG
Dijonmuffins á la köttfärslimpa
Baconlindad sparris
Gräddstuvad svart trumpetsvamp
Kockens krämiga potatismos
Lingonsylt
Dijonmuffins á la Köttfärslimpa
900 g blandfärs
1 msk dijonsenap
1 msk rosmarinsalt (det är ett flingsalt)
½ rödlök riven
3 st vitlöksklyftor, rivna
½ dl grädde
2 st ägg
1 dutt olja att steka vitlök och rödlök i
140 g bacon
Stek lök och vitlök på lågvärme i ca 10 - 15 min
Blanda övriga ingredienser förutom bacon hastigt
Jobba inte smeten för mycket då den riskerar att bli seg
Ta ett muffinsbleck och lägg en baconskiva i hålen, forma 150 g biff och lägg i formen. fortsätt till färsen är slut, lägg bacon som är kvar i lediga hål
200 graders ugn, ca 25 min - innertemp ska vara minst 72 grader.
Servera med sås och önskad potatisvariant.