fredag 28 mars 2014

Recept: Dijonmuffins á la Köttfärslimpa

Kakor har vi inga - men muff-fin ns

En fd arbetskamrat hälsade på så då öppnade jag:

     
Receptet finns längst ner



DAGENS MIDDAG
 Dijonmuffins á la köttfärslimpa
Baconlindad sparris
Gräddstuvad svart trumpetsvamp
Kockens krämiga potatismos
Lingonsylt


Dijonmuffins á la Köttfärslimpa
900 g blandfärs
1 msk dijonsenap
1 msk rosmarinsalt (det är ett flingsalt)
½ rödlök riven
3 st vitlöksklyftor, rivna
½ dl grädde
2 st ägg
1 dutt olja att steka vitlök och rödlök i

140 g bacon

Stek lök och vitlök på lågvärme i ca 10 - 15 min
Blanda övriga ingredienser förutom bacon hastigt
Jobba inte smeten för mycket då den riskerar att bli seg

Ta ett muffinsbleck och lägg en baconskiva i hålen, forma 150 g biff och lägg i formen. fortsätt till färsen är slut, lägg bacon som är kvar i lediga hål

200 graders ugn, ca 25 min - innertemp ska vara minst 72 grader.

Servera med sås och önskad potatisvariant.