söndag 17 juli 2016

Kycklinglår med Ingefära & Thaisoja i Pottan - Recept




3 msk rapsolja, i botten på din slökokare
1 kg kycklinglår, frysta, läggs ovanpå oljan
(kycklingklubbor eller ben funkar oxå)

Blanda:
3 msk ingefära, färsk, riven
2 st vitlöksklyftor, rivna
3 msk sweet chili sause
2 msk thai muschroomsoy
2 msk kycklingfond
1 msk rapsolja
2 tsk fish sause
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk oyster sause
½ dl vatten


Häll marinaden över kycklinglåren i pottan
Kör 4 timmar på låg


Lyft upp kycklingen ur pottan och låt vila under folie ca 30 min

Under tiden
(om du vill, jag gjorde det inte, men jag var lat)
Sila av vätskan och gör en sky av den


Kycklinglår med Ingefära & Thaisoja
På bädd av basmatisris
Krussallad & Tomat
Toppat med ett par tsk Mrs Chengs Muscroomsoy


Saftigt fräscht och gott