fredag 22 juli 2016

Kinainspirerad Kycklingwok - Recept


Snabbt och gott för 1 person
Bara lite planering



1 st kycklingfilé, finstrimlad

Marinad:
½ tsk bikarbonat
1 tsk kycklingkrydda, knorr
½ tsk vitlökspulver
1 tsk ingefärapulver
3 tsk kinesisk soja
1 tsk rapsolja
1 tsk kycklingfond
Rör ihop


Blanda marinaden:
Låt kycklingen marinera ett par timmar
Vänd/rör om då och då


Resten:
3-4 ms rapsolja att steka i
½ st rödlök, liten, skivad
4-5 st broccolibuketter, delade
2 tsk sesamfrö

Tillaga:
Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja
när oljan nästan börjar ryka - minska värmen till häften
Skicka i lök och kyckling inkl marinad
Fräs hastig samtidigt som du vänder på allt (woka)
Tänk på att kycklingen ska vara genomstekt men inte torr
Det går ganska fort
Tillsätt broccoli och sesamfrön
Woka 1 min till
Servera direkt


KinaInspirerad Kycklingwok
Basmatiris



Utmärkt vardagsmiddag
Gott var det desutom