tisdag 12 april 2016

Roger Hjalles Torsk i Crock-Pot - Recept


Detta är en receptidé inspirerad av Roger Hjalles snabbeskrivning i Crock-Potgruppen på Facebok för ett tag sedan
Detta är min tolkning



Jag hade skrivit en variant på receptet som jag körde idag
Det var jättegott
MEN
Jag har skrivit om receptet för ett ännu bättre resultat



Detta behövs 3-4 port:
2 msk olivolja
600 g potatis, skalad tunnskivad
1+1 tsk baskrydda (9 del salt 1 del vitpeppar)
600 g vit fisk, i grova bitar
1 tsk citronpeppar
15 cm purjolök, den gröna delen, finhackad
1 st vitlök, tunnskivad
1 st röd paprika finhackad
1 tsk sambal oelek
400 g krossad tomat
2 st fiskbuljongtärningar lösta i 1 dl kokande vatten eller 2 msk fiskfond


Gör så här:
Olivolja i botten,
Skivad potatis, - Krydda med 1 tsk baskrydda
Lägg fisken på detta, krydda med citronpeppar
Blanda sambal, vitlök, tomatkross, paprika, purjo, 1 tsk baskrydda och buljong
Toppa allt med tomatröran

Kör 5-6 tim på låg


Dagens middag
Roger Hjalles Torsk i Crock-Pot



--------

Så här skrev Roger Hjalle själv om den här maträtten:
- Helt klart färdigt efter 4 timmar på hög
- Fisken blev fast i köttet. Rasade inte sönder alls. 
Det här va inte sista gången