fredag 17 januari 2014

Kladdiga & Rökiga Revbensspjäll




Marinad:
½ dl     Ketchup
2 msk  Honung
2 msk  Muschroom Soy
1 msk  Liquid smoke
2 tsk    Ingefära torkad
1 tsk    Lökpulver

Gratängform, rapsolja, 1 dl vatten
Lägg i spjällen med benen uppåt
80 grader varmluftsugn 2½ timmar - räkna med längre tid i vanlig ugn - men när benen börjar lossna är steg 1 klart.

Glace:
3 msk  Ketchup
1 msk  Senap
3 msk  Flytande Honung
2 msk  Konc Svartvinbärssaft
2 tsk    Ingefära
1 tsk    Colemans Senapspulver

Steg 2: ugnen på 200 grader varmluftsugn + 25 grader för vanlig ugn
Pensla benen med Glace och glacera benen i ugnen 15 min