fredag 4 oktober 2013

Recept: Fläskkarre på gränsen till kalops

Till att börja med - förbered en universialkrydda
1 del vitpeppar - 9 delar salt
 

Detta använde jag:
350 g grytbitar av billig karré
ca 300 g strimlad vitkål
2 st gula lökar grova bitar
ca 250 g kålrot i bitar
2 st små palsternackor strimlade
1-1,5 msk kryddpeppar, mortlad
1 msk salvia
2 msk worcestershire sause
1 lit vatten
3 st köttbuljongtärningar
2 st äpplen rivna
1 msk soya - mest för färg
2 msk rapsolja att steka i
 

 
Så här gjorde jag:
Hettade upp en belagd panna med 2 msk rapsoja
fräste grytbitar till dess dom fick färg och kryddade med universialkrydda,
Tillsatte,
vitkål och gul lök som fick fräsa med ca 10 min,
Tillsatte,
kålrot, palsternackor, mortlad kryddpeppar, salvia, worcestershire sause, rivna äpplen, soya och vatten

Lock på - sjud i drygt 1 timme

Smaka av med universialkryddan
Red med maizen

Dagens middag:
 
Fläskkarrégryta med rotsaker och ris
(riset ligger under)
 
Gott, billigt, enkelt, nyttigt och bra diabetesmat