Bara så du vet JERRY
Tack för älgkalvsfärsen - se nu till att skjuta en älg så vi får tungan....
Nyskjuten älgkalvsfärsbiff
Detta behövs:500g älgkalvsfärs - nyskjuten
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk maizena
½ dl grädde 40%
½ msk salt
Smör att steka i
Blanda ihop allt utom smöret snabbt
Forma biffar ca 1dl stora
Smörstek på medelhögvärme ca 4 min per sida
Krämig svamp och rödvinssås
½ finhackad gul lök300g champinjoner, skivade
2 tsk tomatpuré
Fräses i en klick smör och låt sedan gå på låg värme i 10 minuter för att karamelisera löken och svampen.
Tillsätt 25cl rött vin - jag tog Casiller del Diablo - passar bra till älg
Låt sjuda 15 minuter så att det blir krämigt
Tillsätt 25 cl grädde
Låt sjuda i 15-20 minuter till dess såsen börjar bli krämig
Smaka av med lite muschroom soy.
Jag avslutade såsen med en msk svartvinbärsgelé
Dagens middag
Älgkalvfärsbiff på svamp och rödvinssås
Toppad med rosmarinsmör
Serverat med
Fräsch grönsallad och baconlindad sparris
Samt en klick svartvinbärsgelé
Gött va're