fredag 12 oktober 2012

Recept: Lammdoftande Gris

 Passar idag på att prova en ny krydda
 

 

 
 
 
 
Lammdoftande Gris
 
1 fläskytterfilé i 2 cm tjocka skivor saltas och vändes i mjöl
160 g bacon sönderklippt
1 burk hela skalade tomater
10 vitlöksklyftor hela
1 gul lök i grova skivor
3-4 kuber lammbuljong
2 morötter, grovt skivade
2 msk Indonesisk långpeppar
1,5 tsk rosmarin
8-10 grovt skivade potatisar
salt och vitpeppar (9 delar salt till en del vitpeppar)
 
Smörj pottan med olja
 
Häll tomaterna i en gryta tillsammans med buljong, vitlök, långpeppar, rosmarin och koka upp.
 
Klipp upp baconet i pottan och tillsätt löken  och morötterna
 
Häll över tomatkoket - blanda ihop
 
Lägg fläskfiléskivorna ovan på detta
 
Avsluta med att lägga grovt skivad potatis ovan på detta och tillsätt salt och vitpeppar
 
Kör pottan 5 ½ timme på låg effekt lyft på locket och vänd om allt ordentligt låt gå på låg värme i ca 30 min till
 
Ät och njut