Älgfärslimpa i Crock-Pot
Ingredienser:
1 msk mrs
chengs mushroom soy
1½ dl grädde
1 ägg
3 msk ströbröd
1 msk kryddpeppar, mortlas
2 tsk baskrydda (9 delar salt, 1 del vitpeppar)
1 svampbuljongtärning, rives
Gör så här:
Blanda alltihop
Stek en liten provbiff och smaka av kryddningen
Krydda på om det behövs
Smörj botten på slökokaren
Forma en köttfärslimpa (tips: forma i en rak bakform)
Lägg färslimpan i slökokaren häll 1 dl vatten runt om
Kör 4 tim på låg effekt
Jag körde min i multin - i den det finns ett galler som jag
klädde med folie och la köttfärslimpan på så att jag fick upp den lite från
botten och var lättare att lyfta upp när den var klar
Lyft upp köttfärslimpan och sila av skyn så har du grunden
till en sås.
Done