Jag hade planerat ett recepttest till imorgon så jag tänkte
att förbereda en köttfärssås/ragu/bolognese. Men nu känner jag mig lat och orkar inte
allt arbete som min test skulle inneburit, så det blir något enklare.
Men jag bjuder på receptet på köttfärssåsen/ragun/bolognesen
Detta behövs:
150 g champinjoner, skivade
3 msk tomatpuré
4 msk
vetemjöl
1½ msk
mushroom soy
1 msk
worcestershire sause
1 tsk salt
1 tsk rosmarin
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 msk oregano, torkad
Gör så här:
Vispa ihop mjöl med lite vattnet till en slät smet,
Blanda ihop det med resten av ingredienserna
Bryt ned och rör ihop köttfärsen med alltihopa
Efter ca 3 timmar så rör om i grytan så köttfärsen fördelar sig (behövs inte om du försteker men jag var lat)
Efter ca 3 timmar så rör om i grytan så köttfärsen fördelar sig (behövs inte om du försteker men jag var lat)
Kör på låg effekt 5-6 timmar
När det är nästan klart (30 minuter före)
Smaka av med chilisause, oregano, salt och svartpeppar
Kryddning är ju ofta en personlig smak
Så därför talar jag inte om hur jag smakade av det hela
Tycker du att såsen/ragun är för tunn (blaskig)
Red med maizenaredning
Eller höj effekten till hög och kör utan lock till önskad
konsistens.
Tillråga på allt så plockade jag fram färdigkokt ris till kvällens middag.
Men det var gott i alla fall med en hårdbrödskiva till