Jag hade tänkt göra lasagne idag (söndag), så jag gjorde
köttfärssås igår…
Men….. jag fick en galen idé.
Potatis, morötter, bacon, köttfärssås, champinjoner, lök och
massor av ostsås
Ingredienser 4-6 port:
3 msk smör + lite till gratängformen
2 msk vetemjöl
2 (ca) krm baskrydda
Gör så här:
Gör köttfärsragu – (Recept)
Klipp och stek baconbitarna
Stek champinjonerna på hög värme, salta lite på slutet
Smält smör och vispa ner mjölet
Tillsätt gräddmjölken i omgångar medan du vispar
låt såsen
tjockna lite innan du häller på mer gräddmjölk.
Låt sjuda ca 3-5 min
Smaka av med baskrydda. Vispa ner riven ost till slätt
Smörj en stor gratängform
Varva sås, potatis, morot, lök, bacon, champinjoner,
köttfärssås
Gör så 2 ggr och avsluta med ostsås
Kör i 200 graders varmluftsugn (vanlig ugn +25 grader)
Ta ut och strö över resten av osten.
Stoppa tillbaka formen i ugnen och kör 20 min till,
om det
börjar bli bränt täck med aluminiumfolie.
Låt gratängen stå och sätta ihop sig 15-20 min
Servera