lördag 26 maj 2018

Vegetarisk Pasta & Broccoligratäng - Recept



Idag blev det vegetariskt - Ett enkelt recept


Ingredienser 4-6 port
350 g farfallepasta
400 g broccolibuketter
100 g purjolök, tärnad
100 g grön sparris, skuren i bitar
baskrydda (1 del vitpeppar, 9 del salt)
150 g ost, riven, att toppa med
ostsås (se recept nedan)

Ostsås
4 dl créme fraishe
4 dl mjölk
150 g ost, riven
3 msk oregano
2-3 tsk baskrydda (1 del vitpeppar, 9 del salt)


Gör så här:
Koka pastan, kyl och låt ligga i kallt vatten
Blanda créme fraische och mjölk i stor gryta, gärna belagd
Ge ett uppkok och tillsätt kryddorna
Det ska vara väldigt salt för det kommer mycket mer som är okryddat
Vispa ned osten
Rör ned broccoli, sparris och purjo
Häll av pastan vätskan och rör ned pastan i såsen
Blanda väl och häll i gratängform
Toppa med riven ost

Gratinera i 200° varmluftsugn i ca 20 – 30 minuter. (vanlig ugn + 25°) - Till gyllenbrun färg