Tack till Gunilla Monica Wallén för inspiration
Såsen:
1 msk smör
1 msk gul lök, finhackad
1 tsk tomatpuré
2 msk hummerfond
2 tsk dillpulver eller färsk
ev baskrydda
(9 del salt, 1 del peppar)
Låt löken sjuda i i smöret utan att
den bränns
Öka värmen och tillsätt tomatpurén
som får fräsa en liten stund
Tillsätt hummerfond och grädde, låt
det sjuda ca 5 minuter
Tillsätt ägget och dillen, rör om,
och nu i med räkorna.
Låt det få ett uppkok - ta från spisen
så inte räkorna blir sega
Om du tycker det behövs så smaka av
med salt o peppar
Klar
Fisken
2 msk smör
1 msk rapsolja
180 gr laxbit med skinn
baskrydda
(9 del salt, 1 del peppar)
Hetta upp olja och smör
När det slutar fräsa
Lägg ned laxbiten med skinnsidan
nedåt
Krydda ovanidan med baskryddan
Minska värmen lite grann
Låt steka till dess du ser på sidan
av laxen att den börjar vara klar till 75%
Då vänder du på laxen slår av
värmen på plattan och låter laxen stå där i 1 - 2 min
Servera med skinnsidan uppåt - den
är god
Dagens Middag
Kantarelltoppad Smörstekt Lax
Skaldjurssås
Nypotatis