Dags för att experimentera fram ett eget veganrecept !!!
Detta är lite av ingredienserna jag ska använda
Kidney smeten - kan förberedas dagen före
Kidneybiff a'la Rune
Mixa
230 gram kidnebönor (jag använde Icas färdigkokta)
½ Stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stora kokta potatisar eller 4 små
½ Röd chilipeppar
½ Paprika
0,5 dl potaismjöl
1 tsk salt
Täck och ställ kallt så det får svälla
Likväl så kan tomatsåsen förberedas dagen före
Tomatsås
½ stor gul lök grovhackad
3 Vitlöksklyftor hackade
1 burk Tomatkross
½ burk Vatten
1 msk Oregano
3-4 msk Chilisause
Svetta löken i olivolja till den börjar karameliseras, tillsätt vitlöken och fräs hastigt
Tillsätt, tomatkross, vatten, chilisause, oreganorör om och låt sjuda under lock i minst en timme - Ta av locket och reducera ned såsen till lagom tjock konsistens
Smaka av med socker alt och svartpeppar
Dags att steka biff
Smeten får ni klicka i stekpannan med sked - sedan stek i olivolja och sedan fick dom ligga i ugnen på 75 grader till dess allt annat var klart
Cous Cous på mitt vis
4 dl Vatten
3 Grönsaksbuljongtärningar (välj mjölkfri)
1 msk Olivolja
Kokas upp
Tillsätt
4 dl Cous cous
Sätt på lock och låt dra i 5 min
Under tiden fräses
1 rödlök grovtskivad
3 vitlöksklyftor, hackade
½ Chilipeppar, hackad
½ Paprika i bitar
1 liten burk Majs
Efter ett par minuter senare tillsättes
1 näve Babyspenat
Rör om
Och fluffa sedan upp Cous cousen med en gaffel och häll i stekpannan med gönsakerna
Tillsätt en skvätt olivolja och stek till varmt.
Och här har vi kvällens veganmiddag !!!
Kidneybiff med cous cous och tomatsås
Jag blev förvånad över hur milt det blev - och gott
Måste tillägga att en kallbiff med lite tomatsås var väldigt gott.