Ingredienser pajdeg:
2-3 msk vatten beroende på hur degen känns
Gör så här - pajdeg:
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund
innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att
packa in den i plast så den inte torkar.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader
Ingredienser fyllning:
5 ägg (large)
1 msk tomatpuré
1 msk smör att steka i
Salt och svartpeppar
Gör så här - fyllning:
Hetta upp stekpanna med smöret, fräs tomatpurén
Tillsätt köttfärsen och bryn under omrörning.
När färsen nästan är klar, tillsätt löken och låt den bryna
med ca 5 min
Krydda upp med salt o svartpeppar efter smak
Vispa samman ägg och grädde, salta lätt
Lägg hälften av den rivna osten i botten av det förgräddade
skalet
Bred över den brynta köttfärsen. Häll över äggstanningen
Lägg resten av osten ovanpå
Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Kolla efter 30
min om det börjar se bränt ut så täck med ett foliepapper.
Efter 45 min - känn i mitten om stanningen stannat. - om så,
då är den klar