Tanken var att det skulle vara fläskkotletter men det var slut på ica så då fick det bli revben
4 portioner
2½ dl grädde
1½-2 tsk baskrydda
Smör o rapsolja
½ dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader , (150 grader i konvektorugn)
Fräs på löken i rapsoljan så den börjar mjukna lite
Blanda tomater, grädde, vitlök, den frästa löken och ca ½
tsk baskrydda
Krydda revbenen med ca ½-1 tsk baskrydda
Förstek revbenen i smör så att dom får en lätt stekyta
Lägg den tunnskivade potatisen i smord ugnsform och krydda
med ca ½ tsk baskrydda
Lägg dom brynta revbenen ovan på potatisen
Deglacera (skölj ur stekpannan) med ½ dl vatten och häll
skyn ovanpå revbenen
Häll tomat och gräddblandningen över alltihopa
Sätt ugnsformen i ugnen och låt det koka ihop i ca 1 timme,
ser du att det börjar bli för brunt så sätt över en folie
Rätten tar ca 1 ½ timme, alltså en snabb och lätt rätt att
göra och som sköter sig mesta tiden i ugnen