onsdag 4 december 2013

Experiment med recept på Fläskhare

Hade ingen som helst ide på vad jag skulle laga till middag - öppnade frysen och tänkte kanske kycklinglår - det går ju fint att tillaga direkt från fryst - men hittade en fläskytterfilé, och tänkte vi provar - har gjort en snabb marinad - hällt över - och stoppat i ugnen



Du behöver:
1 st fläskhare - fryst
rapsolja i botten på formen

Marinad
1 st lammbuljongtärning
Lite kokande vatten
2 msk sweet chili sause
1 par stänk fish sause
1 msk muschroom soy
1 msk ingefärspulver
1 tsk spisummim
1 tsk paprikapulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 275g (varmluftsugn 250g)
Ta en sockerkaksform - funkar perfekt till detta
skicka i lite olja i botten - lägg i den frysta fläskharen.

Lägg buljongtärning i en mugg, täck med kokande vatten - inte mer - mosa tärningen - tillsätt resten av sakerna till marinaden - blanda - häll över fläskharen.

Skicka in fläskharen i ugnen och sänk värmen till 225g (varmluftsugn 200g)
Efter 40 minuter stoppa in en stektermometer - kör den till 70g innertemp.

Vira in den i folie och låt den vila ca 30 min.

Nu är det bara att skära den i tunna skivor och servera den med något du tycker är gott.

Jag har alltid lågvärmestekt fläskhare förut - det är slut med det nu !!!