torsdag 28 november 2013

Kockens Kycklingfilé med tomat och colasås

Nu var det länge sedan jag använde pottan - så idag kör jag kyckling och bjuder på ett recept.

Jag förberedde grytan igår kväll och ställde i kylen - så det var bara att starta pottan i morse.

Dagens middag - så här blev det
 
Mumsigt tyckte i alla fall jag att det var
 

Kockens kycklingfilé i tomat och colasås  4 -6 port

Du behöver:
1 kg kycklingfilé
2 burkar tomatkross
1 st skivad gul lök
10 - 20 cm strimlad purjolök (det vita) (Beroende på tjocklek)
1 tsk sambal olaek
4 st pressade eller hackade vitlöksklyftor
3 st hönsbuljongtärningar smulade
1 burk Pepsi Cola
2 msk torkad koriander
Salt
Nymalen svartpeppar
Maizena till redning
Så gör du:
Häll tomatkrossen i botten på pottan
Tillsätt - sambal olaek, hönsbuljongen, vitlöken, löken, purjon,
Lägg i kycklingfiléerna - häll över colan, salta och peppra

7 tim på låg effekt.

Lyft upp fileérna och lägg folie över.

Sila skyn, koka upp, smaka av med salt och peppar - red med maizena - såsen är klar

Servera med ris och en god sallad,