tisdag 26 november 2013

Pan Pizza a' la Rune

Experimenterade med ett nytt pizzabotten recept idag !!!
 
 
Detta blir 2 plåtar pizza
12 dl        vetemjöl
50 gr       torrjäst
1 msk       socker
2 tsk       salt
5 dl         mjölk
1 st         ägg
0,5 dl      flytande margarin

Blanda mjölet med torrjäst, socker och salt
 
Värm mjölken och margarinet till max 60 grader

Häll i mjölken och ägget i mjölblandningen

Knåda degen smidig 12 min för hand eller 6 min i degmaskin

Låt jäsa 40 min under bakduk

Kavla ut degen och låt jäsa på plåt ytterligare 20-30 min

Lägg på önskad fyllning

Grädda 10 - 12 min i 225.



 Min Fyllning
Chilisås + Runes BBqsås + en riven vitlöksklyfta blev tomatsåsen
Oregano - Massor av ost - Köttfärs - Rödlök - Salami - Gästabudsskinka - Bacon