lördag 1 september 2012

Säsongspremiär Börjar Nu !!!

Detta blogginlägg kommar att uppdateras under kvällens gång
HÄNG MED
 
Vi startade med en underbar förrätt
 
 
 
Herrklubbens Laxtartar
4 port

360 g - Kallrökt lax
1 msk - Dijonsenap
2 msk - Cremé fraiche
2 tsk - Citron, pressad
1 msk - Dill, grovhackad




2 tsk - Kapris, finhackad
1 st - Ägg, finhackat
2 msk - Riven västerbottenost
Salt och svartpeppar

Garnering
60 g - Röd tångrom
4 tsk - Cremé fraiche
4 tsk - Finskuren gräslök
4 st - Citronklyftor
4 tsk - Rödlök, finhackad

Blanda en sås av senap, cremé fraiche, pressad citron, grovhackad dill. kapris, västerbottenost och ägg, smaka av med salt och peppar.

Skär laxen i små tärningar och blanda med såsen

Detta iordningsställes med fördel kvällen före servering

Servering:
Fördela blandningen på 4 tallrikar i 2 cm höga rundlar. På varje tatar läggs rom. Garnera med cremé fraiche, dill, citronklyfta och rödlök.

Smaklig måltid....



 
Uppdatering - 19,00
 
Dags för middag, vi hade lite feltänk när vi köpte köttet
Vi hade tänkt oss 250 gram var
Det blev lite mer....
 
 
1 kg Hängmördad biff från DUÅ Delikatesser 
Det är dit vi vänder oss för det goda i livet.

500g hängmörad biff
Buffelmozzarellatorn med tomat rödlök och bergssalt
 
 

 
Ett kanonvin till    -    när köttet ser ut så här blir jag lycklig
 
Nu ska vi gå ut i fasta paviljonen en stund innan vi fortsätter med dessert
Det kommer en uppdatering till..
 
 
21,00 - Nu kommer dagens sista uppdatering av herrklubbens trivselpolardag
 
Dessert:
 
Minipaj med svarta och röda vinbär från den egna gårdens odlingar
Serveras med en rödvinbärsgrädde och dagsfärska bär
 
 
Herrklubben tackar för idag - nu ska vi ha lite annat roligt
Må gott till dess vi ses igen.
Jerry och Rune