lördag 23 mars 2019

Äggstubbe med tångrom och bacon - Recept



Idag bjuder jag på ett förrättsrecept
Äggstubbe med tångrom och bacon

Ingredienser
4 ägg
1 dl mjölk (3 %)
45 g finhackad babyspenat (fryst, tinad)
½ tsk baskrydda
1 krm grovmald svartpeppar
1 tsk rapsolja (för att pensla bakplåtspapper)
125 g bacon
50 g färskost vitlök och örter
30 g tångrom (tångkaviar)



Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt spenat, baskrydda och svartpeppar.
Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och släta ut det i en ugnsform, ca 25 x 18 cm (pappret ligger kvar bättre då). Pensla med olja. Häll i äggsmeten.
Grädda omeletten i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills den har stannat. Ta ut och låt svalna på papperet.

Finstrimla och knaperstek bacon, låt rinna av på hushållspapper
Blanda tångrom och färskost

Lägg upp omeletten på en skärbräda (enkelt att bara lyfta över med hjälp av bakplåtspappret)
Stansa ut ringar av omeletten (eller skär fyrkanter)
Lägg en klick tångromsoströra på en omelettbit, strö baconflakes över.
Lägg en omelettbit över, tryck ihop. Upprepa
Avsluta med en klick tångromsoströra och baconflakes

Servera