En luftig och saftig sockerkaka med choklad och apelsin.
Ingredienser:
3 ägg (large)
2½ dl strösocker (225 g )
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° varmluftsugn
Jag använder en belagd springform (ca 1½ - 2 liter ) som jag klämt fast
bakplåtspapper i botten. Så jag smörjer bara formen med lite smält smör eller
margarin. Om du vill kan du bröa formen också
Smält smöret/margarinet i en kastrull, häll i mjölken och
låt det svalna.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt skal från apelsinen samt smör- och
mjölkblandningen
Rör ihop till en jämn smet och häll 2/3-delar i formen.
Rör
i kakao i resterande 1/3-del av smeten.
Häll i kakaoblandningen i mitten av
formen/smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min.
Ta ut och låt kakan stå i formen ca 10 min. Stjälp upp på
galler och låt svalna.