lördag 24 mars 2018

Kycklingfilé med purjo och champinjoner i grädde - Recept





Detta behövs:
3-4 st kycklingfiléer (ca 1 kg)
1 msk smör
150 g champinjoner, färska, skivade
50 gram purjo, strimlad (jag tog den gröna delen)
1 st röd paprika, tärnad
2 st kycklingbuljongtärningar, finhackade
5 dl grädde
1 msk sambal oelek
Baskrydda (9 del salt, 1 del vitpeppar)

Gör så här:
Bryn hastigt kycklingfilén i smöret, och krydda med baskrydda
Lägg kyckling, purjo, paprika och champinjoner i gratängform.
Blanda sambal oelek med grädden och buljongtärningar - häll i gratängformen
Kör i ugn på 200 grader ca 20-25 min
Kolla att kycklingen har passerat 70 grader i innertemp

Servera med ris, pasta eller potatis