Eftersom jag aldrig varit så mycket för kålpudding så tänkte jag prova en egen variant.
Det är ju trots allt både billigt och nyttigt
Recepten finns längst ned i detta inlägg.
Recepten finns längst ned i detta inlägg.
Och det är lördag - samt jag får en matgäst så ikväll öppnar:
Dagens första rätt
Lyxig kålpudding med gräddsås & vitlöksrostad potatis
Serverad med sparris, honungsglaserad rödbeta, lingonsylt och sallad
Dagens efterrätt:
Krabbelurer och Honungsglacerade Kaneläpplen
Toppat med Hjortronmelba och vispad grädde
Serverad med sparris, honungsglaserad rödbeta, lingonsylt och sallad
Dagens efterrätt:
Krabbelurer och Honungsglacerade Kaneläpplen
Toppat med Hjortronmelba och vispad grädde
Recept: Kålpudding på Kockens vis
3-4 dl grädde eller gräddmjölk
Karamelisera löken i matfett,
Tillsätt vitkål och låt steka ihop på låg värme - rör om då och då
Tillsätt riset och krydda med salt och vitpeppar efter egen smak
1 msk muschoom soy
1 st kalvbuljong
Kokas ihop och avsmakas med salt och svartpeppar
Ställ åt sidan
750 g vitkål, finstrimlad
2 st stora gula lökar, finstrimlade
2 dl kokt ris
Matfett att steka i
Salt och vitpeppar
Tillsätt vitkål och låt steka ihop på låg värme - rör om då och då
Tillsätt riset och krydda med salt och vitpeppar efter egen smak
550 g nötfärs
2 dl kokt ris
2 msk flytande margarin
1 dl grädde
1 dl vatten
1 dl vatten
2 st ägg
2 tsk dijonsenap
2 tsk salt
1 msk kryddpepparkorn, mortlade
Blandas med hälften av vitkålsfräset
Lägges i botten av en lagom stor form
1 pkt Bacon, strimlat och knaperstekt
Blandas med andra hälften av vitkålsfräset
Läges över köttfärsröran
Gör utrymme på båda sidor av kålpuddingen
Fördela såsen på vardera sidan
Kör i ugn på 175 grader i ca 45 minuter
Blandas med hälften av vitkålsfräset
Lägges i botten av en lagom stor form
1 pkt Bacon, strimlat och knaperstekt
Blandas med andra hälften av vitkålsfräset
Läges över köttfärsröran
Gör utrymme på båda sidor av kålpuddingen
Fördela såsen på vardera sidan
Kör i ugn på 175 grader i ca 45 minuter
___________________________________________
Recept: Krabbelurer
Krabbelurer är en
blandning mellan pannkakor och sockerkaka, smakar ungefär som munkar.. Superenkla
och supergoda!!! Även goda att ätas kalla och ha med sig på utflykt eller dyl.
ca 10 st
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5 msk socker
1 ägg
3/4 dl mjölk
Smör att steka i.
Strösocker att vända
krabbelurerna i.
Vipsa ägg och socker
fluffigt
Blanda de övriga
torra ingredienserna för sig.
Tillsätt mjölken.
Sikta ned dom torra
ingredienserna.
Vispa till en jämn
smet.
Stek krabbelurerna i
smör på medelvärme, ca 3 min/sida, så de får fin färg. Vänd dem sedan i strösocker.
Servera med vispad
grädde, en god sylt eller färska bär.