måndag 9 juli 2018

Heta Wraps med köttfärs och morötter - recept




Ingredienser:
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
400 g blandfärs
250 g morötter, rivna
250 gul lök, finhackad (2 st)
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 burk hot tacosås / hot salsasås (230 g)
140 g majs, avrunnen (liten burk)
75 g jalapénos finhackade, inlagda (½ burk)
1 dl spad från inlagd jalapénos
1 dl vatten
(ev maizenaredning)

1 pkt tortillas (8 st medium)
250 g riven ost


Gör så här:
Hetta upp oljan
Fräs tomarpuré hastigt
Tillsätt köttfärsen, bryn
Tillsätt morötterna, bryn
Tillsätt spiskummin, cayennepeppar, oregano, salt, lök, majs, jalapénos, spad och vatten
Rör om och sjud under lock 15-20 min

Ta av locket och låt vätskan sjuda bort, rör om då och då
(Om du vill kan du reda med maizena när det mesta av vätskan är borta, det gjorde jag för att få färsen att ”ta ihop”)
Fördela röran på alla 8 tortillabröd
Lägg på lite riven ost
Rulla ihop och lägg i stor gratängform
Toppa med resten av osten

Ca 20 min 175 grader varmluftsugn (+25 grader i vanlig ugn)
Done