måndag 19 februari 2018

Gräddig steksill i ugn - Recept


Stekt saltsill med löksås är en av mina husmansfavoriter.
Detta är en smidig variant


Ingredienser: 2-3 port
300 g Steksill
150 g Röd lök, tunnskivad (1st)
3 dl Vispgrädde
30 g Smör + lite till formen
Rågmjöl
1½ tsk salt (jag hade 2 tsk - men jag vill ha det salt)


Gör så här:
Klipp av ryggfenan, salta filéerna på båda sidorna.
Vänd sillfiléerna i rågmjöl och lägg dom i en smörad form.
Strimla 1 röd lök och lägg över och omkring sillen.
Hyvla 30 g smör över fisken och löken.
Stek i ugn 15 min på 200 grader.

Häll på 3 dl grädde och låt sedan sillen gräddas 15 - 20 min tills grädden kokat ihop till en krämig sås.

Servera genast med kokt potatis eller potatismos