Enchiladas med köttfärs 2018
Den är inte autentisk – Men god
Enchiladas består av en majspannkaka, jag har idag valt en
vanlig pannkaka, som fylls med chilikryddad köttfärs och gratinerats med ost.
Jag har gjord en annan variant tidigare --->>> HÄR
-------------------------
Du behöver till ca 3-6 portioner
Köttfärsfyllning
Tunna pannkakor
2-3 dl
riven ost (lägg på innan gratinering)
Syrlig salsa & vitlöksdressing (tillbehör)
-------------------------
Köttfärsfyllning - ingredienser:
1 msk olja
1 klyfta vitlök, riven
3 msk chilisause
1 burk chunky salsa(300 g )
1-5 tsk cayennepeppar (smaksak)
1-2 tsk salt
½ tsk spiskummin
1 tsk oregano
Köttfärsfyllning - gör så här:
Hetta upp olja.
Tillsätt köttfärsen, bryn
Tillsätt löken och vitöken, stek till glansig
Tillsätt salsa, chilisause, spiskummin, oregano
1 tsk av salt och 1 tsk cayennepeppar
Låt sjuda ca 5 min
Smaka av med salt och cayennepulver
Låt sjuda ihop ca 15-20 min, rör om då och då
-------------------------
Tunna pannkakor - ingredienser:
2-3 st ägg (beroende på storlek)
2-4 msk smör eller margarin
½-1 tsk salt
Tunna pannkakor - gör så här:
Häll upp mjöl och salt i en bytta
Tillsätt hälften av mjölken, vispa till en jämn smet
Tillsätt resten av mjölken och äggen, vispa ihop
Smält smöret och tillsätt det i smeten
Gräddas i stekpanna på lagom värme, ej för het
När ytan stelnat och blivit matt vänds plätten
Syrlig salsa & vitlöksdressing
1 nypa salt
Blandas
-------------------------
Till slut - gör så här
Fördela köttfärsröran i pannkakorna
Rulla ihop och lägg i en lätt smord ugnssäker form.
Eller form med bakplåtspapper
Strö över riven ost.
Gratinera i 225°C ,
ca 9-12 minuter. (beror på ugnen)
Servera med en syrlig vitlöksdressing och sallad