måndag 8 maj 2017

Pankopanerade Kycklinginnerfilléer - Syrlig Sweetchilisås - Recept



Idag bjuder jag på 3 recept.
Kyckling, sås och kolhydrat.


Kycklingen: Detta behövs:
4 bitar kycklinginnerfilé
4 msk mjöl
1 tsk ingefära (torkad)
1 tsk kycklingkrydda knorr
1 ägg
1½ dl pankoströbröd
3 msk smör
2 msk rapsolja
1 st fryspåse 3 liter (att panera i)

Kyckling: Gör så här:
Lägg kycklingen i påsen
Blanda kryddor med mjöl och häll över kycklingen i påsen
Massera in allt ordentligt
Tillsätt ett ägg och massera in ordentligt
Tillsätt panko och massera in ordentligt
förslut påsen och låt kycklingen vila i kylen 30-60 min

Hetta upp en stekpanna med smör och olja,
När det slutar fräsa minska värmen på spisen till 3/6
Lägg ned Kycklinginnerfilléerna och bryn ordentligt båda sidorna gyllenbruna
Jag kollade med termometer och lyfte upp bitarna ur stekpannan när dom nådde 71 grader


Syrlig Sweetchilisås: Detta behövs:
1,5 dl créme fraische
1 dl sweet chili sause
Blandas väl - låt vila i kyl minst 1 timme


Pilaffris 4 port - detta behövs:
2 msk flytande smör eller olja
1 st gul lök, (75g) finhackad
3 dl långkornigt ris
½ dl vitt vin
1 st grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 dl finhackad kruspersilja


Pilaffris - gör så här:
Skala och finhacka lök.
Fräs löken glansig i smöret/oljan utan att det bränns(ca 3-4 min)
Tillsätt ris och buljongtärningen - rör om hastigt och tillsätt vinet
fräs ca 1-2 min innan du tillsätter vattnet och lägger på locket
Låt sjuda på låg effekt (2/6) i ca 20 min under lock
Lyft av locket, rör ned persiljan

Ställ åt sidan 5 min

Servera:

Pankopanerade Kycklinginnerfilléer
Syrlig Sweetchilisås
Pilaffris