tisdag 21 mars 2017

Mustig Asiatisk Kycklingfilé med Sweet Chiligräddsås - Recept




900 g kycklingfilé
Marinad:
1 msk thai sweet chili
1 msk kycklingfond (jag tog icas)
1 msk mrs chengs muschroom soy
2 msk rapsolja
1 msk ingefärapulver
2 tsk kycklingkrydda, knorr
sesamfrö


Jag tog kycklingfilén ur frysen
Blandade allt och lät det marinera i dubbla fryspåsar i ca 24 timmar
Vände påsen då och då


Hällde kycklingfiléerna med marinad i ugnsform med ugnspapper
Körde i ugn på 200 gr varmluftsugn (+25 i vanlig ugn) till 69 graders innertemp på filéerna
Det tar mellan 15 - 20 minuter varierande på filéernas tjocklek
När du uppnår 68 grader, ta ut ur ugn och låt vila ca 15 minuter så uppnår filén rätt temp för servering

Såsen:
1 dl sweet chili sause
1 dl grädde
baskrydda

Koka ihop sweet chili och grädde lite hastigt
Smaka av med baskrydda



Mustig Asiatisk Kycklingfilé
Sweet Chiligräddsås
Stekt Pilaffris