onsdag 20 maj 2020

Grönsaksgratäng med blomkål, svamp, purjo och paprika - Recept





Grönsaksgratäng med blomkål, svamp, purjo, paprika

200 g blomkål, i lämpliga bitar
80 g purjolök, strimlad
100 g röd paprika, tärnad
1 burk champinjoner (230 g avrunnen)
20 g smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl ketchup
2 tsk salvia
Salt
Svartpeppar grovmald
100 g Riven ost


Gör så här:
Smält smöret
Vispa i mjölet slätt
Tillsätt mjölken under vispning - lite i taget
Tillsätt ketchup, buljongtärningar och salvia
Låt sjuda i 5 minuter
Smaka av med salt och svartpeppar efter egen smak
Rör ned grönsaker och chaminjoner
Häll i smord ugnsform
(den här mängden blir perfekt i en sockerkaksform)
Toppa med ost
Gratinera i 225 graders ugn ca 20 min



Dagens middag
Grönsaksgratäng och spagetti